Sunday, May 10, 2009

Angie's potty-train .. almost successful

1 year 5.5 months (10 kg, 80 cm)
it's Angie's great milestone! 


from the kitchen, mommy heard Angie said, “niao-niao” (means pee), and some voice from plastic potty when she stood up. 
mommy came to see and found some urine in the potty. 
we always empty the potty once it has been used by Crystal or Angie. 

also found there was a bit of urine on the floor. 
she already had a bit pee by standing up, then she went to the potty. 
mommy gave Angie an applause and said she was a great girl to pee on potty . 
Angie was very happy! 

another hour later, she again went to the potty and said, “niao-niao”. 
mommy was still in the kitchen, quickly came to Angie who had gone to the living room.
again mommy gave her an applause and said she was a great girl. 
she smiled happily!! 

after dinner, Angie was playing with Crystal on the bed.
mommy brought in the potty and said to her, “Angie, have some pee.”
she immediately climbed down from the bed, and sat on the potty. 
after that, mommy gave her a piece of wipe, and she wiped by herself. 
she has mimicked her sis for doing it! 
as always, mommy never forgot to give compliment. 

Great job, lil girl ! 

Angie has worn diaper all the time during last winter. otherwise we may have to wash pants all the time. it's summer now .. very right time for potty training! 
we have started potty-train for Angie for about 2 weeks. 

next step mommy will teach her how to strip down her pants. 
so Angie could begin to wear normal pants. 
as most of chinese kids here, at home Angie wears pants with “hole” for pee. 
i believe it will not be so difficult since she often sees Crystal doing it. 


1岁5.5月 (10kg, 80cm)

是齐齐的成长大转折点!

从厨房妈妈听到齐齐讲:"尿尿!"  

过去看,痰盂里有点尿,地上也有点。

果然齐齐前面站着尿一点,然后自己跑到痰盂坐。

妈妈很高兴给齐齐鼓掌也说:"齐齐真棒哦!晓得在痰盂里尿尿了!"

受表扬了,齐齐好开心!

 

过了一段时间妈妈从厨房里又听到齐齐说:"尿尿!"  

妈妈又跑过来看.痰盂里又有尿了.

每次痰盂被齐齐或晶晶尿,我们都会倒掉.

齐齐到客厅了.妈妈又给齐齐鼓掌和表扬.

齐齐笑的好开心!

 

晚上和姐姐在床上玩.妈妈把痰盂端进来说:"齐齐,尿尿了!"

齐齐就从床上爬下来到痰盂上坐.果然是尿了.

妈妈给她一块布,她自己用它擦小屁股.

妈妈从来没忘记表扬小家伙!

 

齐齐真棒哦!

 

整个冬天一直都给齐齐带尿布.避免奶奶白天要洗好多裤子,毛裤等.

现在夏天到了,正是训练在痰盂尿的时间了.

齐齐也已被训了2个星期.还经常被奶奶打屁股,哭的可伤心了!

 

下一步妈妈要开始训练齐齐自己脱裤子.

齐齐一直以来都经常看姐姐自己小便.

一般小孩模仿力都很强的.应该不会很难吧!

4 comments:

Michael, Ryan , Emily's Mommy said...

kayak apa tuh diapers ada holenya Yen?
Emily udah mulai juga, kalau sudah pupu dia langsung berusaha buka pintu kamar mandi.. aku tahu deh, pasti sudah basah celananya..
kayaknya dia juga bisa diajar potty lebih dini juga dibanding abang abangnya..
ya niru sih ya adek tuh sama kakak kakaknya, jadi lebih gampang ngajarinnya.

yenni 'yendoel' said...

bukan diaper ada hole, tapi celananya ada hole di bagian pantat. jadi kalo mau pipis, si kecil yg gak bisa pelorotin celana, tinggal langsung jongkok atau duduk di potty. sebenarnya kurang suka. tapi karena di rumah bersih, gak ada semut atau serangga, so far cukup aman. tapi bentar lagi dah mau beralih ke 'celana normal'. angie skrg dah bisa pelorotin celana. tinggal diajarin pelorotin celana saat mau pipis.
lucunya dia suka niru Smarty mau pipis berdiri.

moch' said...

good job angie, jadi inget mo potty training aqsha juga nih..

hahaha, ngbayangin dia ikutin kokonya kencing berdiri... berantakan deh

yenni 'yendoel' said...

dia emang suka pretend kayak kokonya. jadi dia narik bajunya keluar dari celananya, kayak anak laki. terus badannya dimaju2in di depan jamban (yg model duduk). tapi untungnya gak pipis.