Tuesday, April 07, 2009

2.5 yrs old toddler got severe injured by chopstick

according to his father, they train the 2.5 years old boy to use chopstik to eat since he would go to kindergarten soon. while his parents were still having dinner, he was playing around with the chopstick, and fell from toddler-bike. 12 cm of the chopstick thrusted from his left nostril into his brain.  

the kid was rushed into Anhui provincial hospital, then transfered to Shanghai Xinhua Hospital for emergency treatment. the chopstick had injured little part of his brain, fortunately, it didn't break the vein. after 90 minutes emergency treatment, the boy was in stable condition. 

mostly in kindergarten, the kids eat using spoon.

it's not necessary at all to train a kid to use chopstick so early. 
to all parents, 
be careful,  not to let your toddlers playing around with chopstick, pen, pencil, or any similar things. 

safety first, please! 

this case makes me learn and try as much to be more alert when Angie is playing around the house. 


5 comments:

Michael, Ryan , Emily's Mommy said...

Yen..padahal baru aku mau posting tentang chopstick yang bagus buat perkembangan motorik anak anak. Aku memang mau ngajarin Michael, tapi kayaknya memang benda benda tajam bukan untuk mainan, pensil, pen. garpu.. itu benda bahaya banget kok.

Soal comment ditempatku.
Kdang emang begitu tuh, aku juga ngalamin tapi nggak ditempat aku aja ditempat orang lain juga, mungkin pas kamu ketempatku server blogger lagi rame yang make jadinya error terus, coba diganti jam kunjungannya hehehe;)

Ian's mom said...

ih... ngeri bacanya Yen... duh... ampun dah mending jangan pake chopstick untuk anak2 dibawah 5 th.

moch' said...

iya ngeri banget ya.. mmg apapun yg dikerjakan anak2 kudu harus diperhatikan juga diwanti2 anaknya supaya hati2..

mercuryfalling said...

astaga....duh kalo di amerika pasti udah di-sue tuh pab stirikcknya wakakka karena tidak menulis; not for kids under 5.

maklum..orang sini khan suka ngambil kesempatan

Ninis said...

Memang kalo masih punya anak2 balita & batita kudu bener2 ekstra hati2!
Di Austria baru2 ini ada berita anak meninggal karena ketusuk gunting..
Jadi ceritanya dia bawa gunting di tangannya, posisinya yang tajam menghadap ke atas. Trus dia terjatuh (terjungkal gitu), guntingnya langsung nusuk pas di jantungnya :( Anaknya umur 7 tahun.. hiks hiks hiks.. kecian ya..
Banyak juga kasus2 anak kecemplung kolam, tenggelam.. padahal sih kolam ikan kecil di belakang rumahnya.. so, anything can happen.. tinggak gimana kitanya bener2 mengawasi & mengarahkan mereka..